Wanda Klein, GZ-psycholoog 

IMG_16-1-resized.jpg

Als therapeut probeer ik invoelend en begripvol te zijn, zonder belangrijke thema's uit de weg te gaan. Mijn drijfveer  is om mensen te helpen los te komen wanneer ze zijn  vastgelopen. Hiervoor maak ik naast gangbare therapievormen, zoals cognitieve gedragstherapie, ook veel gebruik van EMDR, ACT (Acceptance & Commitment Therapie) en Schematherapie. EMDR richt zich met name op het verwerken van negatieve gebeurtenissen zodat er ruimte ontstaat voor positieve ervaringen. ACT gaat, in het kort, over het leven naar je waarden in plaats van naar je angsten, mindfulness maakt hier een belangrijk  onderdeel van uit.  Schematherapeutische interventies kunnen helpen om hardnekkige patronen te doorbreken, zoals bij perfectionisme of structurele gevoelens van minderwaardigheid. Ik heb gemerkt dat deze therapievormen zeer effectief zijn voor het verminderen van stress en het optimaliseren van de kwaliteit van leven. Voor zowel EMDR (VEN-erkende basis- en vervolgopleiding), ACT en Schematherapie heb ik scholing gevolgd bij RINO Amsterdam, het postdoctorale opleidingsinstituut voor psychologen. In mijn werk staat uiteindelijk goed en aanwezig luisteren centraal. Veel inspiratie haal ik uit Deep Listening technieken. De beginners en advanced training heb ik gevolgd bij Psychotherapeute Rosamund Oliver, grondlegster van de Deep Listening opleiding.

Mijn werkervaring ligt zowel in de geestelijke gezondheidszorg (Dijk en Duin FACT-team) de gehandicaptenzorg, (Expertiseteam Odion), als in de medische setting (revalidatie afdeling Westfriesgasthuis). Sinds 2018 ben ik tevens als behandelaar verbonden aan Psyche en Zwangerschap.

Lidmaatschappen: Nederlandse Vereniging voor GZ-psychologen (NVGZP), Vereniging EMDR Nederland (VEN), De Nederlandstalige vereniging voor Acceptance and Commitment Therapy ( ACT) (ACBS BeNe).


Arianne van Reedt Dortland, GZ-psycholoog

Arianne.jpeg

Mijn manier van werken is open en empathisch en cliΓ«nten geven dikwijls aan dat ze zich bij mij veilig en gezien voelen. Graag kijk ik met je mee naar wat je belemmert om goed in je vel te zitten en het leven te leiden op een voor jou waardevolle manier. Samen gaan we op zoek naar inzichten en technieken om jouw kwaliteiten meer te kunnen inzetten in het dagelijks leven en zelf (weer) verder te kunnen. Ik maak, afgestemd op jou en de vraag waarmee je komt, gebruik van technieken uit verschillende effectief bevonden therapiestromingen; met name cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance and commitment therapie (ACT) en mindfulness, EMDR, schematherapie en interpersoonlijke therapie (IPT). In het kort vergroot CGT je inzicht in wat je voelt, denkt en doet. ACT is een onderdeel van CGT en richt zich op het aanvaarden dat leed bij het leven hoort, zodat er ruimte en energie onstaat om desondanks te doen wat je echt belangrijk en waardevol vindt. Mindfulness helpt hierbij. EMDR is een manier om de emotionele lading van herinneringen of angsten die je belemmeren te verminderen. Schematherapie is een vorm van CGT en helpt om oude patronen te doorbreken. IPT is gebaseerd op het feit dat veranderingen in relaties met anderen kunnen leiden tot depressieve klachten, en gaat over een nieuwe waardevolle balans hierin vinden. Ik bied ook preventieve cognitieve training; een therapie die bewezen effectief is tegen terugval in depressie, ook bij afbouwen van antidepressiva.
Scholing (inclusief VEN-erkende basis- en vervolgopleiding EMDR) heb ik gevolgd bij erkende instellingen zoals RINO Amsterdam. Ik heb ervaring met angst- en stemmingsklachten, (onverklaarde) lichamelijke klachten / SOLK, langdurige vermoeidheid, trauma(gerelateerde) klachten, rouw, AD(H)D en zelfbeeldproblematiek/onzekerheid, door mijn werk in de specialistische GGZ (GGZinGeest), het ziekenhuis (VUmc en LUMC) en de revalidatie (Reade en Rijnlands Revalidatie Centrum).
Tenslotte bied ik psychologische begeleiding aan academici; zelf ben ik in 2012 als epidemioloog gepromoveerd op de relatie van risicofactoren voor hart- en vaatziekten met depressie en angst, heb daarna naast mijn werk als therapeut als (senior) onderzoeker gewerkt en ben nog steeds actief in onderzoek.

Lidmaatschappen: ACBS BeNe, Nederlandse Vereniging voor GZ-psychologen (NVGZP), Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP), Vereniging EMDR Nederland (VEN), Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT)